Referat fra møte med grunneier Strand 240612

Det har i dag, søndag 240612 ,blitt avholdt møte mellom grunneier Strand og hytteeiere som sokner under denne grunneieren. Møtet ble avholdt ved parkeringsplassen ved Grunntjern kl 16.00. Det møtte 19 av totalt 30 hytteeiere.

I innkallingen til møtet ble det lagt opp til at tomtefestere skulle informeres i felleskap om Strand sitt synspunkt på enkelte hytteeieres utvidelse av bebygd areal samt hennes forslag til endring av festekontakter i samsvar med utbygd areal. Dette forslaget har hytteeiere fått tilsendt pr post tidligere.

Ved fremmøte i dag hadde Anne Kristin Strand og John Rimmen med seg en representant som ville bistå grunneieren ved behov.

Det ble innledningsvis hevdet fra grunneierens side at plattinger og terrasser som var bygd rundt hyttene inngår i bebygd areal. Det ble diskutert noe rundt dette og flere fremmøtte var usikre på regelverket på dette området. Grunneieren var enig i at utedo /bod er tillatt i tillegg til hytta. Dette fremkommmer i reguleringsplanen for området og er tillatt, jfr grunneierens uttalelse.

Sekretær i hytteforeningen viste til at det er festekontraktene som danner grunnlaget for avtalen mellom den enkelte hytteeier og grunneier. Den enkelte er selv ansvarlig for å overholde kontrakten og han viste også til at punktfestekontrakten kun gjelder oppføring 1-en-hytte og at punktfestekontrakten ikke omhandler tilleggsbygg som utedo / bod eller eventuelle anekser.

Det var forventinger blant de fremmøtte om en mer ryddig dialog når man først hadde en samling med grunneier og hytteeiere. Møtet ble oppløst ganske raskt da grunneieren og deres representant valgte å foreta en inspeksjon på hver hyttetomt. De ville ved selvsyn se hva som er oppført av eventuelle tilbygg og plattinger / terrasser i området.

På den enkelte hytte ble eiere spurt om hvor stor hytta er og hva som er blitt utbygd. Dette ble notert og grunneieren og deres representant gikk videre neste hytte. Det ble avtalt på «fellesmøtet» at grunneier ville lage et eget referat som blir tilsendt den enkelte hytteeier. Det ble ikke konkret oppmålt areal hos den enkelte hytteeier.

Hva som konkret kommer ut av fellesmøtet som grunneieren hadde innkalt til er uvisst.

Møtet ble avsluttet / oppløst ca kl 16.30 og etter dette tidspunkt gikk grunneier til den enkelte hytte.

Ref

TAG

Sekretær

Comments are closed.