Grunntjønn – Grønlitjønn og Steinfjellet

Nettleseren din støtter ikke visning av iframe. <a href="http://www.norgeskart.no/adaptive2/default_embed.aspx?id=d77nsDYR9i5wsQe" target="_blank">Du kan se innholdet i rammen her</a>

Det lønner seg og parkere på plassen i nordenden av vannet. Du følger veien videre forbi hytte på venstre hånd. Ta «stikkveien» rett fram og følg blå merking. Siste del av stigningen er bratt og tildels noe ulendt, men det er verdt turen når du kommer opp. Det er fin utsikt fra der fossen går ut. Enda bedre utsikt får du dersom du går videre opp til Steinfjellet. Her er det ikke merket sti siden du nå er inne vernet område. Men det er åpent og lett å gå. Utfordringen er å krysse bekken, særlig ved mye nedbør og stor vannføring. Det beste stedet er der fossen går ut eller når du nærmer deg Grønlitjønn. Du følger en godt synlig sti et lite stykke fra fossen før du ser Grønlitjønn.
Her oppe er det stort sett åpent terreng, så det er fint utgangspunkt for tur videre innover fjellet. Det er nesten bare å peke ut kursen og gå, selv uten stier.

Torgeir

Comments are closed.